Бесарабку очистять від машин

Бесарабку очистять від машин

Проект по пішохідному простору навколо Бессарабки, підготували в Раді з урбаністики Києва.

Центр Києва зазвичай перевантажений через рух автомобілів. Тому найближчим часом навколо Бессарабського ринку з'явиться пішохідний простір.

Експерти зазначають, що це дозволить розвантажити центр від автомобілів. У департаменті транспорту повідомили, що займаються вивченням питання транспортних потоків на сусідніх вулицях і територія навколо Бессарабки може стати пішохідною вже до осені.

«Йде вивчення транспортних потоків, адже перекриття Бессарабського проїзду збільшить навантаження транспорту на сусідні вулиці. Якщо це особливо не вплине, не виключено, що через кілька місяців ця ідея стане реальною», - прокоментували у департаменті.

Проект по пішохідному простору навколо Бессарабки, підготували в Раді з урбаністики Києва. Експерт ради Григорій Мельничук зазначає , що головне завдання проекту - розвантаження одного з найбільш завантажених транспортних вузлів в центрі столиці.

«У години пік з непарної сторони Хрещатика до Бессарабки на червоне світло для автомобілів переходять дорогу більше 500 чоловік, а підземним переходом користуються одиниці. Два наземних переходу навколо Бессарабки не популярні. Якщо зробити регульований світлофором перехід, це полегшить життя всім. А Бессарабський проїзд, між Ареною Сіті і Бессарабкою, можна перекрити для проїзду авто, зробивши там пішохідну зону, і залишити місце для велосипедистів. ця ділянка добре з'єднати з пішохідною зоною перед центральним входом. Таким чином, ця пішохідна зона стане вуличним продовженням центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre, що також дозволить збільшити кількість відвідувачів кафе і магазинів на першому поверсі Бессарабки «, - розповідає Мельничук.

Джерело: znaj.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: