Де живуть і як харчуються вогнеборці в Чорнобильській зоні (фото, відео)

Де живуть і як харчуються вогнеборці в Чорнобильській зоні (фото, відео)
Пункти для розміщення особового складу ДСНС 
Фото: ДСНС

ДСНС показала побут рятувальників, які залучені до гасіння пожеж у зоні ЧАЕС

З огляду на інформацію у соцмережах про те, що Чорнобильській зоні вогнеборці мають неналежні умови роботи та не забезпечені продуктами харчування, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій розповіли, як саме харчується та де відпочиває особовий склад, залучений до гасіння пожеж.

Так, станом на 20 квітня усього до гасіння пожежі задіяно 1322 особи та 292 одиниці техніки. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

«Для життєзабезпечення особового складу зведених загонів Головних управлінь ДСНС у Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Вінницькій та Дніпропетровській областей розгорнуто та функціонують пункти життєзабезпечення зведених загонів у с. Старі Соколи, с. Рудня-Іллінецька та с. Діброва. На місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, обіди ж доставляються до місця гасіння пожеж», - розповіли у ДСНС.

Для зведених загонів їжа готується у пунктах життєзабезпечення та в їдальні ДАЗВ.

Крім того, для рятувальників організовано належні санітарно-гігієнічні умови, а також дозиметричний контроль та медичне забезпечення.

Як повідомлялося, станом на ранок 21 квітня, ліквідація пожеж у Чорнобильській зоні триває.

До ліквідації пожежі у Чорнобильській зоні відчуження залучено 30 військовослужбовців та 9 одиниць інженерної техніки Збройних сил України.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: