У КМДА пояснили, чому тільки зараз вирішили майже у 20 разів підвищити вартість оренди кінотеатру «Київ»

У КМДА пояснили, чому тільки зараз вирішили майже у 20 разів підвищити вартість оренди кінотеатру «Київ»
Кінотеатр «Київ» є пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення

Столична влада «смішними» кошти, які платить орендар за користування приміщенням кінотеатру

ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» управляло кінотеатром протягом 20 років, і лише тепер столична влада вирішила розірвати договір.

Заступник голови Київської міської держадміністрації Володимир Слончак пояснив, чому це сталося саме зараз. Він повідомив, що майновий комплекс кінотеатру в оренду ТОВ був переданий у 1998 році. Договір було укладено терміном на 10 років до 4 січня 2009 року, але у 2009-му договір автоматично було пролонговано на той же термін і на тих самих умовах, оскільки жодна зі сторін не висловили претензій одна до одної.

І ось 4 січня 2019 року сплив другий десятирічний термін оренди, але ще раз продовжувати договір на тих же умовах місту не вигідно, так як орендар платить за користування приміщенням «смішні» кошти: 47 тис. грн в місяць за 7131 кв. м. Крім цього, ще 208 тис. грн надходило плати за договорами суборенди приміщень кінотеатру (886 кв. м).

У КМДА вважають, що такі суми не є прийнятними і тому збираються оголосити конкурс, його переможцем буде визначено того суб’єкта господарювання, який запропонує найбільший розмір орендної плати.

Столична влада планує, що сума оренди приміщення кінотеатру за новим договором буде не менше 700 тис. грн на місяць. Цифра є орієнтовною і буде ще уточнюватись.

Директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь пояснив, що орендна ставка визначається на підставі експертної оцінки вартості майна, яка найближчим часом буде зроблена. Чиновник додав, що за новими правилами оренди комунального майна київська влада зможе актуалізувати суму орендної ставки кожні три роки, раніше такої можливості не було.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у кінотеатру «Київ» виникли проблеми з орендою приміщення. Це може стати причиною закриття закладу.

У КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі. Але пізніше у департаменті комунальної власності Києва повідомили, що кінотеатру «Київ» не будуть продовжувати договір оренди приміщення. Термін оренди приміщення закінчився 4 січня 2019 року.

У червоній залі кінотеатру «Київ» демонтували глядацькі крісла.

Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду.

Читайте матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: