Дорослий чоловік ледь вижив і посивів після зустрічі з вуличними собаками

Дорослий чоловік ледь вижив і посивів після зустрічі з вуличними собаками

Тварин з вулиці збираються відправити до притулку

У передмісті Києва, у Вишневому, сплеск агресії бездомних собак, які нападають на людей. За останній місяць від їхніх зубів постраждало п'ятеро місцевих жителів. Собаки нападають зграєю, валять людину на землю і нещадно терзають. Останнім постраждав дев'ятирічний школяр – на хлопцеві нарахували 16 укусів, тварини роздерли дитині ногу.

«Ми сьогодні були на перев'язці, і в понеділок нас випишуть з лікарні, через три тижні лікування, – розповіла Валентина Біленко, мама хлопчика. – Собаки напали на Максима вранці, о 7:30, коли він ішов до школи. Пси повалили його на землю і почали кромсати за ліву ногу, порвали штани. Медики нарахували 16 глибоких укусів на нозі, синок не міг сам ходити!» За її словами, тварини нападають на людей навіть удень.

На 17-річну школярку Олександру троє собак напали вдень 8 жовтня – повалили на землю, сильно покусали обидві ноги і плече. Дівчинка дивом зуміла відбитися від тварин. «Ми вимагаємо від влади вжити термінових заходів і прибрати агресивних тварин з вулиць міста, по якому стало страшно ходити. Собаки на сказ не хворі, але їхня агресивність по відношенню до людей і дітей абсолютно незрозуміла. Син дуже перелякався. Він тепер боїться виходити на вулицю, особливо коли бачить собак», – розповідає Валентина Біленко.

Місцеву жительку Ольгу зграя покусала першою. «На мене зграя чорних собак напала 17 вересня. Я отримала три укуси в обидві ноги. Найдивніше, що собаки нападають на людей з періодичністю в тиждень. У зграї найагресивніші дві собаки, вони і кусають людей. Від зубів тварин у Вишневому постраждала ще літня жінка, але в іншій частині міста», – поділилася з нами Ольга.

Більше за всіх постраждав 39-річний житель Вишневого Олександр. Його сестра Лілія Гонгальська розповіла нам: «Брат завжди ходив однією стежкою з роботи. Собаки повалили його на землю, почали кусати. Врятували його щільні джинси і рюкзак, яким він відбивався. Озвірілі тварини переслідували його, стягнули з нього і порвали куртку і кофту. У нього покусане все тіло: ноги, руки, пахви, спина. Він отримав понад 50 укусів, втратив багато крові. Хтось із перехожих вистрілив з ракетниці і налякав собак. Ми, на жаль, так і не знайшли рятівника... Брат сказав, що вже не сподівався, що залишиться живим. У лікарні він пробув два тижні. Після нападу собак він став абсолютно сивим».

За її словами, зграю цих собак годує якась жінка сирими кістками з кров'ю. «Собака, яка спробувала кров людини, буде і далі нападати!» – каже Лілія.

За словами потерпілих, двох бездомних собак забрали волонтери, ще двох – ватажків зграї – планували виловити і відправити до притулку в Бородянку. Водночас у мерії Вишневого проблеми не бачать. Там, виявляється, чули лише про випадок нападу собак на хлопчика.

«У нас працює притулок для тварин, де собак стерилізують, а потім випускають на вулиці. Всі агресивні собаки перебувають у притулку. А напади відбуваються не на території Вишневого, а на кордоні з селом Софіївська Борщагівка», – заявив Сергій Пишний, секретар міськради Вишневого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: