Дві киянки організували шахрайську схему з орендою квартир

Дві киянки організували шахрайську схему з орендою квартир
Одна із зловмисниць, причетна до шахрайських дій із орендою квартир

За п'ять місяців зловмисниці ошукали близько 400 осіб

У Шевченківському районі Києва оперативники затримали зловмисниць, які вдавали із себе орендодавців та працювали через інтернет мережу.

І заявами про шахрайство до правоохоронців звернулося п’ятеро осіб. Усі постраждалі розповідали одну і ту ж схему: після підписання договору клієнти платили гроші за перший місяць оренди помешкання, а коли приїздили на адреси квартир, на місці нікого не було. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

«Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції затримали двох жінок, причетних до шахрайських дій. У приміщенні, де вони працювали, вилучили техніку, документацію та мобільні телефони, які підтверджують їх неправомірну діяльність. При спілкуванні із жінками оперативники з’ясували, що підозрювані працювали за такою схемою протягом п’яти місяців та за цей час ошукали близько чотирьохсот осіб», - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські звертаються до постраждалих від дій зловмисниць із проханням звернутися до управління поліції для надання показів.

Як повідомлялося, останнім часом до контакт-центрів «Київводоканалу» надходять скарги про шахрайство щодо процедури опломбування лічильників та їх передачі на комерційний облік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: