Фігурант кримінальної справи отримає десятки мільйонів на берег Русанівської протоки

Фігурант кримінальної справи отримає десятки мільйонів на берег Русанівської протоки
На облаштування берега Русанівської протоки у Дніпровському районі Києва витратять 88 млн грн

До лютого 2021 року збудують берегоукріплювальні споруди та зону відпочинку

Комунальне підприємство «Плесо» Київської міської держадміністрації 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Міськбудінвест» облаштування берега Русанівської протоки у Дніпровському районі Києва за 88,06 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro.

До лютого 2021 року збудують берегоукріплювальні споруди та зону відпочинку.

Субпідрядник ТОВ «Княжна Либідь» за 55% загальної вартості підряду виконає берегоукріплення, монтаж устаткування і трубопроводів насосної станції та водозабору системи поливу, купить насосну станцію. Фірма Оксани Мезенцевої, Василя Пампухи і Вячеслава Божка з літа фігурує у кримінальній справі. Поліція підозрює, що вона разом із ТОВ «Ріальто» у змові зі службовцями КП «Плесо» привласнила 5,14 млн грн бюджетних коштів під час нібито ремонту зливостокової каналізації системи озер Опечень у Києві.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, вибірково перевірені ціни загально-будівельних матеріалів відповідають рівню ринку та інших тендерів. Зокрема йдеться про бетон, пісок, щебінь, гарячекатану арматурну сталь, вапно, цеглу, тощо.

На заробітну плату піде 4,63 млн грн, тобто 5% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 2,81 млн грн.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 88,69 млн грн.

Конкурентами були житомирське ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Вавілон» місцевого директора Анатолія Липи і київське ТОВ «ПБК Класик» киянина Костянтина Медведева на чолі з Віталієм Мамчуром, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Столичний переможець «БК «Міськбудінвест» зі статутним капіталом 300 млн грн належить киянам Анатолію та Володимиру Дроботам і столичному ТОВ «Енвіл», яким вони володіють з Олександром Гожим і Віктором Луценком із Боярки під Києвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: