Карантин не для всіх? У Києві виявили ще два ресторани, які працювали попри заборону

Карантин не для всіх? У Києві виявили ще два ресторани, які працювали попри заборону
Правоохоронці виявили заклади харчування, які працювали під час карантину
Фото: Нацполіція

«Велюровий скандал» змусив поліцію перевірити київські ресторани

Під час перевірки понад 200 закладів харчування співробітники столичної поліції виявили два порушення карантину у Подільському та Шевченківському районах. На порушників карантинних обмежень поліцейські склали адміністративні протоколи.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

«Останнім часом у соціальних мережах почала активно поширюватися інформація про порушення окремими закладами харчування умов карантину, а відтак працівники поліції Києва вирішили перевірити вказані об’єкти та нагадати їх власникам та співробітникам про адміністративну й кримінальну відповідальність. Для цього у кожному районному управлінні поліції створили мобільні групи, які здійснили перевірку закладів харчування на територіях обслуговування», - розповіли правоохоронці.

Кожна робоча група перебувала у захисних медичних костюмах, масках, рукавичках, окулярах й бахілах, а також була забезпечена антисептиками, зазначили в поліції.

Протягом доби працівники поліції перевірили 204 заклади харчування, за результати відпрацювання склали два адміністративні протоколи за порушення правил карантину у Подільському та Шевченківському районах столиці.

Всього за період дії карантину за порушення, передбачені ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, співробітниками київської поліції складено 1028 адміністративних матеріалів.

Напередодні поліція Києва прийшла з перевіркою до ресторану нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка після того, як вийшло розслідування про його роботу всупереч карантину в Україні. 

Нагадаємо, навколо ресторану Тищенка розгорівся скандал. Журналісти спостерігали за рестораном «Велюр» більше тижня і побачили, як він приймає VIP-гостей попри карантин.

Зокрема, журналісти зафіксували візит до ресторану нардепа Антона Яценка, який є бізнес-партнером олігарха Ігоря Коломойського, помічника нардепа від СН Павла Куфтирєва, нардепа Олександра Кабанова, менеджера «Метінвесту» Ріната Ахметова Віталія Кисіля та першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофимова.

Нардеп-ресторатор звинуватив журналістів у брехні. Він запевняє, що його ресторан «Велюр» не працює для відвідувачів, а в ньому проходять виключно особисті зустрічі.

29 квітня екснардеп Олег Ляшко разом з соратниками за допомогою будівельних блоків і монтажної піни «замурував» вхід до ресторану.

Столичні правоохоронці встановлюють обставини цього інциденту в ресторані «Велюр».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: