Київ формує бюджет на 2022 рік. Кличко назвав основні цифри

Київ формує бюджет на 2022 рік. Кличко назвав основні цифри
Найближчим часом проєкт бюджету столиці буде винесено на розгляд Київради
фото з відкритих джерел

Доходи бюджету-2022 у порівнянні з очікуваним виконанням бюджету за 2021 рік зростуть на понад 3 млрд грн

У проєкті бюджету Києва на 2022 рік доходи міста заплановані в сумі понад 68 млрд грн, видатки – понад 66 млрд грн. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час Колегії Київської міської державної адміністрації.

«Ми наближаємося до кінця року. Зокрема, і фінансового. Тому найближчим часом маємо винести на розгляд та ухвалення Київради проєкт головного фінансового документа міста – бюджету на наступний рік. Тому сьогоднішня колегія присвячена двом питанням – проєкту бюджету на 2022 рік та проєкту Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021–2023 роки в частині наступного року», – сказав Кличко.

Кличко озвучив основні цифри проєкту бюджету столиці. «Доходи бюджету міста на 2022 рік плануємо в сумі понад 68 млрд грн. У порівнянні з очікуваним виконанням бюджету за 2021 рік, доходи зростуть на 3,305 млрд грн. Видатки бюджету міста Києва на 2022 рік заплановані в обсязі понад 66,2 млрд грн. Також у проєкті бюджету передбачене погашення зобов’язань за зовнішніми та внутрішніми запозиченнями – у сумі майже 2 млрд грн», – повідомив мер.

Що стосується Програми економічного і соціального розвитку столиці, проєктом документа на наступний рік передбачені обсяги капітальних видатків на об’єкти будівництва, реконструкції та капремонти в розмірі 13,2 млрд. У тому числі, капітальні вкладення – 6 млрд, на капітальні ремонти – 7,2 млрд.

Нагадаємо, на Колегії КМДА 5 листопада Віталій Кличко звільнив заступника голови Київської міської держадміністрації Олександра Густєлєва через затягування робіт із завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: