Київ хоче отримати статус Європейської культурної столиці

Київ хоче отримати статус Європейської культурної столиці

Київ буде добиватися отримання статусу Європейської культурної столиці

Статус культурної столиці позитивно впливає не тільки на культурне життя міста, але й на його економічний розвиток

Київ заслуговує на статус Європейської культурної столиці і буде такого статусу добиватися. Таку позицію висловила директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, яка взяла участь у Першій конференції Європейських культурних столиць у Флоренції.

Присвоєння статусу культурних столиць Європи вперше ініційовано у 1985 році і стало однією із найбільш значущих культурних ініціатив на континенті. Міста обираються на основі культурних програм, які обов’язково повинні мати чітку європейську спрямованість, стимулювати залучення мешканців у культурні проекти і приносити користь місту у довгостроковій перспективі.

«Отримання статусу Європейської культурної столиці – це можливість укріпити позитивний імідж, залучити туристів і розвинути культурні напрями та креативні індустрії, які вже зараз приносять європейським містам більше надходжень у бюджет, ніж промисловість. Статус культурної столиці позитивно впливає не тільки на культурне життя міста, але й на його економічний розвиток», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Одним із прикладів зв’язку між культурою та економікою є фінське місто Турку, яке інвестувало близько 55 млн євро у свою «дорожню карту» зі здобуття статусу Європейської культурної столиці, у 2011 році такий статус отримало. І вже в 2011 році статус приніс місту дохід у розмірі 200 млн євро, а в наступні роки – ще 20 мільйонів.

«Хоча певні міста обираються столицями культури лише на рік, вони залишаються ними назавжди, бо це свідомий вибір міської влади і громадян, який зобов’язує підтримувати такий статус і надалі. Будемо наполегливо працювати, щоб отримати престижний статус і для Києва», – прокоментувала Попова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: