«Київхліб» судиться з Roshen через «Київський торт»

«Київхліб» судиться з Roshen через «Київський торт»

«Київхліб» просить визнати за собою право на використання елементів упаковки торта

Компанія «Київхліб» подала до Господарського суду Києва позов проти кондитерської корпорації Roshen з проханням визнати за собою право користувача на оформлення упаковки «Київського торта». Про це йдеться в ухвалі суду від 14 червня.

Зокрема, згідно з документом, «Київхліб» просить визнати за собою право на використання в упаковці таких елементів: верхня етикетка у формі кола, яка містить композицію з графічних елементів у вигляді листя каштана зі стиглими плодами, а також написи «Київський торт», виконаної старослов'янським або подібним шрифтом, буквами червоного або білого кольору на білому тлі або стрічці червоного кольору.

Зазначається, що подача такого позову обумовлена численними позовами корпорації Roshen, яка намагається заборонити компанії «Київхліб» використовувати як назву «Київський торт», так і зазначені елементи упаковки.

Як аргумент на свою користь «Київхліб» заявляє, що підприємство виробляє «Київський торт» з 1967 року.

Судове засідання у справі призначено на 5 липня.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет оштрафував «Київський булочно-кондитерський комбінат», який належить холдингу «Київхліб», на 326 тисяч гривень за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку «ондитерської корпорації Roshen. При цьому АМКУ не уточнює назву товару, про який йде мова.

26 лютого Господарський суд міста Києва залишив без розгляду позов ПАТ «Київхліб» до компанії «Рошен» щодо прав на упаковку торта «Казковий ключик».

Раніше Господарський суд Києва заборонив ПАТ «Київхліб» випускати торти в упаковці, яка схожа на упаковку торта «Золотий ключик» корпорації Roshen.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: