Київська мерія обіцяє перевірити законність церкви на даху будинку на Оболоні (фото)

Київська мерія обіцяє перевірити законність церкви на даху будинку на Оболоні (фото)
Надбудова на будинку на проспекті Героїв Сталінграда, 4

На даху 16-поверхівки з'явилася церква-надбудов

У мерії Києва розпочали перевірку законності споруди церкви на даху висотного будинку на проспекті Героїв Сталінграда, 4.

Про це «Сьогодні» повідомили у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю у Києві.

Там зазначають, що у Департаменті відсутня інформація щодо видачі або реєстрації документів, які дають право на виконання підготовчих або будівельних робіт, а також свідчать про прийняття в експлуатацію завершеного об'єкта будівництва – каплиці на даху будинку за адресою проспект Героїв Сталінграда, 4 в Оболонському районі.

Водночас у мерії наразі не готові відповісти про подальшу долю скандальної будівлі: вона залишиться на даху будинку чи її демонтують.

«Перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності за вказаною адресою раніше не проводилися (церкву почали будувати ще в 2010 році). Разом з тим, зараз ми ведемо організаційні роботи для позапланової перевірки за цією адресою. Після її проведення на предмет дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності Департаментом буде вжито відповідних заходів реагування», – повідомили у КМДА.

У мерії також зазначають, що за даними електронної бази документообігу Департаменту і за даними прив'язки об'єктів будівництва в електронній базі GIS, містобудівні умови і обмеження для проектування об'єкта будівництва на проспекті Героїв Сталінграда, 4 не видавалися.

Як повідомляв «Главком», у Києві на історичній будівлі на вулиці Глибочицькій, 40 зводять надбудову. Після розголосу у соцмережі столична влада відреагувала на незаконні дії забудовника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: