Київська влада розраховує на 100 млн грн від плати за паркування у 2019-му

Київська влада розраховує на 100 млн грн від плати за паркування у 2019-му
Столичні депутати встановили нульову ставку збору за місця для паркування транспортних засобів

60% плати за паркування, яку отримує «Київтранспарксервіс», буде автоматично зараховуватись до бюджету

20 грудня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до встановлення місцевих податків і зборів у Києві.

Відповідно до рішення, депутати встановили нульову ставку збору за місця для паркування транспортних засобів. Раніше відповідний збір складав від 0,03 до 0,05% мінімальної заробітної плати станом на 1 січня податкового (звітного) року. Дія такого стягнення розповсюджувалася на всі паркувальні майданчики, закріплені за комунальним підприємством «Київтранспарксервіс». Ставку паркувального збору було скасовано у зв’язку із новими нормативами надходження плати за паркування, що визначено у міському бюджеті на наступний рік. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«У бюджеті міста Києва-2019, який ми прийняли минулого тижня, запроваджена інша система стягнення плати за паркування. Відповідно, до нового порядку залучення до бюджету коштів від цього виду діяльності, 60% плати за паркування, яку отримує «Київтранспарксервіс», буде автоматично зараховуватись до бюджету. Решта 40% - залишається у комунального підприємства. До прикладу, новими нормативами передбачено надходження у розмірі 100 млн грн, замість тих 20-30 млн, які щороку ми закладали в міському бюджеті. Це те, чого раніше не було, і те, що дозволить нам значно збільшити надходження від паркування. Через це паркувальний збір втрачає свою актуальність, бо фактично ми самі себе оподатковуємо», - наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Рішення підтримали 73 депутати Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: