Киянам нагадують про необхідність повіряти лічильники води

Киянам нагадують про необхідність повіряти лічильники води

Мешканці Києва можуть самостійно обирати виконавця робіт із повірки, звертаючи увагу на наявність відповідної ліцензії у обраної компанії

Засоби вимірювальної техніки, до яких відносять і квартирні лічильники води, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту. Це визначено у Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність», стаття 17, ч. 1. Про це нагадують у столичному Центрі комунального сервісу.

Залежно від типу приладу обліку води, встановлюється міжповірочний інтервал. Це 3 або 4 роки від дати останньої повірки. Виробники приладів обліку гарантують граничний строк експлуатації лічильників 10-12 років.


18_28

Замовити повірку можна, зателефонувавши до Центру комунального сервісу за номером (044)-591-56-82 чи оформити замовлення особисто у будь-якому Сервісному центрі. Повірка квартирних лічильників проводиться ліцензованими компаніями, що надають гарантію на виконані послуги (12 місяців – у разі виконання заміни). Мешканці Києва можуть самостійно обирати виконавця робіт із повірки, звертаючи увагу на наявність відповідної ліцензії у обраної компанії.

Результати повірки споживачі отримують поштою протягом 7-10 днів із моменту повірки. Також, перевірити статус лічильника можна он-лайн – за допомогою сайту: https://meters.com.ua.

Слід зазначити, що опломбування лічильника повинні здійснювати підприємства, що виконують послуги або інші уповноважені організації, з якими у виконавця послуг на це відповідна угода.

Як повідомлялося, співвласникам будинків надали право самостійно встановлювати лічильники теплової енергії і водопостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: