Кияни пропонують оснастити станції підземки дефібриляторами

Кияни пропонують оснастити станції підземки дефібриляторами
Дефібрилятор рятує життя при раптовій зупинці серця

Столичні чиновники опрацьовують можливості та механізми встановлення дефібриляторів у метро

На сайті Київської міської ради з’явилася петиція з пропозицією встановити на станціях київського метрополітену дефібрилятори.

Петиція зареєстрована 21 лютого. Її автор Вероніка Яросевич пояснила свою пропозицію випадками смертей у метро, яких можна було б уникнути, якби поруч була така техніка.

«В Київському метрополітені спостерігалися смертельні випадки. Якби станції були оснащені дефібриляторами, можливо, смерті можна було би запобігти. КП «Київський метрополітен» має достатньо підстав і повноважень для залучення експертів, які б допомогли вирішити питання надання екстреної домедичної допомоги, організувати тендерні закупівлі і придбати дефібрилятори, а також навчити співробітників метрополітену основним правилам надання такої допомоги і виробити стратегію безпеки для пасажирів», - зазначила вона. 

Станом на 1 березня, петиція набрала 1392 підписи.

У відповідь на дану ініціативу речник КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон повідомила, що у Департаменті транспортної інфраструктури зараз опрацьовується нормативна база, можливості та механізми встановлення дефібриляторів у метро. «Долучився столичний Центр громадського здоров'я, що створений у Києві. Були також обговорення депутатами Київради», - поінформувала вона.

Макогон також повідомила, що активісти подали проект на Громадський бюджет і метро надало необхідний лист підтримки. «Активістами створено онлайн-мапу наявних в Україні пунктів, обладнаних дефібриляторами, і кожен може її доповнювати», - додала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: