Кличко на церемонії закриття «Молодості»: Сподіваюсь, іноземні учасники кінофестивалю відчули гостинність і атмосферу Києва

Кличко на церемонії закриття «Молодості»: Сподіваюсь, іноземні учасники кінофестивалю відчули гостинність і атмосферу Києва

Мер Києва Віталій Кличко відвідав церемонію закриття 46-го кінофестивалю «Молодість».

«Я прийшов привітати всіх учасників і гостей кінофестивалю «Молодість», завдяки якому кияни та гості столиці протягом тижня мали можливість насолоджуватися хорошим кіно - мистецтвом, яке дарує емоції, враження, змушує плакати і сміятися і загалом робить людей кращими. Сподіваюсь, іноземні учасники кінофестивалю відчули гостинність Києва та оцінили рівень підготовки кінофестивалю, і потім поділяться позитивними враженнями про наше місто в своїх країнах», - зазначив Віталій Кличко у коментарі журналістам. 

Він зазначив, що кінофестиваль «Молодість» повинен бути знаний у світі як «Київський міжнародний кінофестиваль». І підкреслив, що це амбіційне завдання, але столична влада зробить все для досягнення цієї мети.

«Цього року ми підписали Меморандум про співпрацю між КМДА та фестивалем. Я вважаю, «Молодість» повинна бути не тільки кіноподією. Новий рівень проведення кінофестивалю має сприяти і більш активному просуванню туристичного Києва. Нам є чим пишатися, і ми повинні про це розповідати усьому світу», - підкреслив Віталій Кличко у своєму вітальному слові.

Він підкреслив, чим більше міжнародних подій - культурних, спортивних та інших відбуватиметься в Києві – тим краще для столиці і для нашої держави. 

«А ми як столична влада обіцяємо й надалі надавати всіляку підтримку та сприяння в організації і проведенні таких важливих подій», - запевнив Віталій Кличко. 

Мер вручив гран-прі фестивалю, статуетку «Скіфський олень» виконавцю головної ролі в стрічці польського режисера Яна Матушинського «Остання сім'я» Анджею Теодору Северину. 

Цього року на кінофестивалі «Молодість» було презентовано понад дві сотні стрічок із 60 країн світу. За Гран-прі фестивалю - статуетку «Скіфський олень» та десять тисяч доларів - у конкурсній програмі змагалися 87 стрічок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: