Кличко розповів, як Київ закупляє маски в мережі нардепа

Кличко розповів, як Київ закупляє маски в мережі нардепа
Засоби індивідуального захисту продаються в мережі «Епіцентр»

До КМДА надійшов лист від депутата Олександра Гереги з пропозицією закупити в його торговій мережі маски

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував вчорашні повідомлення про лист народного депутата Олександра Гереги з пропозицією міській владі придбати маски у компанії «Епіцентр».  

Про це він розповів під час онлайн-пресконференції.

«Я підняв інформацію: такий лист нардепа зареєстрований у канцелярії КМДА 28 квітня. І ми повинні його розглянути в установленому законом порядку та відповідно до чинного законодавства. До цього подібних листів від депутата Гереги до КМДА не надходило», - сказав Кличко.

Він зазначив, що на початку обмежувальних заходів, коли був гострий дефіцит засобів захисту, «Епіцентр» благодійно надав місту 100 тисяч масок.

«Також 1 квітня КП «Фармація» закупляло 50 тисяч масок у «Епіцентру». До того, як надійшли маски, замовлені містом. Маски в «Епіцентру» були придбані КП «Фармація» не за бюджетні, а за кошти підприємства для розповсюдження в мережі комунальних аптек», - повідомив київський міський голова. 

Загалом місто закуповувало маски як в українських виробників, так і в постачальників з-за кордону – кількох українських фірм.

«Але, підкреслю, всі засоби захисту купували не за бюджетні гроші. А за кошти благодійників і підприємства «Фармація», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, 29 квітня стало відомо, що транспортний літак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом, зокрема з медичними масками, доправив цей товар не для лікарень, а для комерційних торгових мереж.

Так, народний депутат Олександр Герега своїми листами повідомив, зокрема меру Києва Віталію Кличку та нардепам ВР, що літак доправив товар в його торгову мережу. Депутат супроводив свій лист пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення саме у його компанії «Епіцентр К».

У листі нардепа Гереги до Кличка йдеться: «Шановний Віталію Володимировичу! На тому тижні літак «Мрія» доставив до України велику партію медичних масок, окулярів, стерильних комбінезонів 5 ступеню захисту, а також інші товари протиепідемічного призначення. Всі вони мають європейський і український сертифікати якості. Коли буде замовлена велика партія, ціна буде меншою (прайс товарів додається). Якщо буде ваша зацікавленість, то просимо вас звертатися з усіма питаннями до визначених осіб у компанії «Епіцентр К».

До слова, лист був надрукований на бланку нардепа. У ньому також були вказані імена та телефони чотирьох осіб, з якими можна зв’язатися з цього питання. 

Більше читайте:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: