Кличко вивчає рекомендації з Уханю і не виключає жорсткіші обмеження в Києві

Кличко вивчає рекомендації з Уханю і не виключає жорсткіші обмеження в Києві
Віталій Кличко наголосив, що важливо не проспати розповсюдження коронавірусу

Мер Києва поскаржився, що люди не слухають порад і закликів, а це може призвести до дуже негативних наслідків

Мер Києва Віталій Кличко допустив запровадження більш суворих обмежень у столиці, якщо кількість хворих на коронавірус в місті зростатиме.

Про це мер Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Люди досі не розуміють, з якою загрозою ми зіштовхнулися. Люди досі не хочуть сидіти вдома. Люди не слухають наших порад і закликів, а це може призвести до дуже негативних наслідків. Я отримав поради з міста Ухань. І ми зараз використовуємо ті методи, які були застосовані там. Я впевнений, якщо ми скористаємося рекомендаціями зараз, вигравши час, ми мінімізуємо наслідки поширення хвороби. Нам важливо не проспати розповсюдження цієї хвороби», - зазначив Кличко. 

Він підкреслив, що місто закуповує апарати для штучної вентиляції легень і сьогодні їх кількість - понад 300 одиниць. Також на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу столиця виділила 260 мільйонів гривень з резервного фонду міського бюджету.

Київ також закупив дві експрес-лабораторії, що дають більш достовірний результат та можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати за 40 хвилин, його достовірність - 97-99%.

Також Кличко наголосив на тому, що столиці, як і іншим містам України, необхідна допомога центральної влади, яка нещодавно позбавила міста кількох статей надходжень коштів в місцеві бюджети. Він закликав уряд під час ухвалення важливих рішень радитися з представниками місцевого самоврядування. 

Нагадаємо, у Києві сімейні лікарі та швидкі отримали експрес-тести на коронавірус.

19 березня Кличко передав столичним медикам 39 нових швидких та 2 експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу.

Також з резервного фонду бюджету Києва виділено 260 мільйонів гривень на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: