Кому і де у Києві роблять ПЛР-тести на коронавірус

Кому і де у Києві роблять ПЛР-тести на коронавірус

ПЛР-тестів у столиці зробили вже понад 4 тисячі

У Києві тестування полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на Covid-19 роблять тільки тим, у кого є симптоми хвороби, або тим, хто мав контакт з хворим, що нещодавно повернувся з-закордону чи контактував з такими людьми. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві в трьох установах. Це Олександрівська лікарня, міська лікарня №4 та «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». ПЛР-тестів у столиці зробили вже понад 4 тисячі. І ми постійно купуємо необхідні реагенти та самі тести. В основному – виробництва Китаю та Південної Кореї. Зараз в місті ще є запас ПЛР-тестів. Їх близько тисячі. І вже сьогодні ми очікуємо на чергову партію цих тестів», - сказав Кличко. 

Він зазначив, що спочатку лікарі за допомогою тестів на інші види вірусу виключають захворювання на них. Якщо не підтверджено іншого вірусного захворювання, тоді матеріал передають для тестування на коронавірусну інфекцію. Саме такий алгоритм рекомендує ВООЗ.

«Хочу нагадати, що ПЛР вважають точним аналізом, оскільки він фіксує присутність самого вірусу. Зразок матеріалу для цього тестування беруть зі слизової носа людини. Метод дозволяє виявити вірус навіть якщо в пробі знаходиться всього одна-єдина молекула його геному. Тому роблять такі тести тільки в лабораторіях, де є всі необхідні реагенти та обладнання», - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, станом на ранок 15 квітня, у Києві підтверджено 612 випадків Covid-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 61 особу.

Кличко повідомив, що з випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 1 – у Києво-Печерській лаврі, та три – в Іонинському монастирі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: