Коронавірус «косить» священників: у Києві ще чотири нові випадки Covid-19

Коронавірус «косить» священників: у Києві ще чотири нові випадки Covid-19

У Києво-Печерській лаврі провели посилену дезинфекцію всіх будівель

За минулу добу коронавірус підтвердили ще у 61 киянина, один випадок - летальний. Загалом у Києві вже 612 підтверджених випадків захворювання на Covid-19. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Динаміка розповсюдження вірусу в столиці – невтішна. Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася ще на 61 людину. З них - троє медиків. За добу, що минула, в столиці, на жаль, ще 1 летальний випадок. Загалом у Києві вже 612 підтверджених випадків захворювання на Covid-19», - сказав Кличко.

Серед тих, що захворіли: 26 жінок віком від 26 до 65 років та 29 чоловіків - від 20 до 67 років. Захворіли і шестеро дітей – четверо дівчат та двоє хлопців.

До лікарень столиці госпіталізували 28 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

«З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 1 – у Києво-Печерській лаврі. Та три – в Іонинському монастирі», - додав Кличко. 

У Києво-Печерській лаврі провели посилену дезинфекцію всіх будівель, а також приміщень духовної академії та семінарії.

«Встановили там медичні пости, які щодня вимірюють температуру та рівень оксигенації монахам з ознаками хвороби та тим, хто лікується на самоізоляції. Якщо є медичні покази – їх госпіталізують», - сказав Кличко.

Так, за словами мера, вчора госпіталізували з Лаври одну монахиню та двох учнів семінарії. Здійснили забір зразків на ПЛР-тестування в 20 осіб із семінарії. Сьогодні медики продовжать брати зразки на лабораторні дослідження.

«Я ще раз звертаюся до всіх. Залишайтеся вдома на Великодні свята! Не треба йти до церкви, в гості чи на пікніки. Вірус у місті розповсюджується, в лікарнях – все більше хворих. Зрозумійте це і не будьте легковажними!» - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров’я України, станом на ранок 15 квітня, у Києві підтверджено 612 випадків Covid-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 61 особу.

З випадків, зареєстрованих за добу 13 квітня, 2 – у Києво-Печерській лаврі.

Щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

9 квітня стало відомо, що намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іона Черепанов захворів на Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: