Ліванець намагався вивезти з України через «Бориспіль» 1600 щиглів

Ліванець намагався вивезти з України через «Бориспіль» 1600 щиглів
Птахів вилучено до винесення судом рішення у справі
Фото: ДФС

В іноземця не було документів на закупівлю живих декоративних птахів

Працівниками Київської митниці Державної фіскальної служби спільно зі співробітниками СБУ зафіксовано спробу вивезення за межі митної території України авіатранспортом живих птахів за підробленими документами. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«До одного з підрозділів митного поста «Аеропорт «Бориспіль»» звернувся для розміщення вантажу «живі птахи – щиглі» на склад тимчасового зберігання та для подальшого його митного оформлення громадянин Лівану. До митного контролю іноземець, зокрема, подав Довідку на бланку одного з громадських об’єднань, яке опікується охороною птахів та дрібних хатніх тварин, відповідно до якої загальна вартість птахів становить – 80 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

В результаті перевірки митники виявили, до документ підроблено.

Будь-яких додаткових документів на закупівлю живих декоративних птахів іноземець не надав.

«Враховуючи наведене, громадянин Лівану вчинив дії, спрямовані на переміщення товару «птахи живі – щиглі» у кількості 1600 шт. через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів підроблених документів, а саме Довідки на бланку підприємства громадської організації. Складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Птахів вилучено до винесення судом рішення у справі», - інформує ДФС.

Птахи передані до одного з профільних обласних закладів на відповідальне зберігання (до кінноспортивного комплексу «Магнат»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: