Міста-супутники столиці планують увійти до «Київської агломерації»

Міста-супутники столиці планують увійти до «Київської агломерації»

Київська міськрада у грудні минулого року ініціювала створення місцевої асоціації «Київська агломерація» у складі 11 міст

Низка міст Київщини планує взяти участь у створенні місцевої асоціації «Київська агломерація», але хоче звернутися до профільного комітету Верховної Ради та Київської міськради щодо недоцільності прийняття законопроекту «Про міські агломерації» (№6473), зареєстрованого 17 липня 2017 року.

Про це йдеться в однотипних проектах рішень міськрад Василькова і Бучі, повідомляє «Моя Київщина».

Так, згідно з проектами рішень міськрад, планується «долучитись до консультацій стосовно створення Асоціації органів місцевого самоврядування, що організовується виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією)». Депутати також розглянуть список уповноважених осіб для участі в консультаціях.

Водночас, міськрадами Василькова і Бучі планується спрямувати звернення до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВР та Київської міськради щодо недоцільності прийняття законопроекту «Про міські агломерації».

19_08

Варто зазначити, що Київська міськрада у грудні минулого року ініціювала створення місцевої асоціації «Київська агломерація» у складі 11 міст – Київ, Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка та 8 селищ – Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка (Броварський район), Калинівка (Васильківський район), Коцюбинське, Козин, Чабани.

Засідання Бучанської міськради відбудеться 29 березня.

Нагадаємо, що минулого тижня мер Києва Віталій Кличко зазначив, що у створенні агломерації сьогодні зацікавлений не тільки Київ, а й прилеглі до столиці міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: