На цьому тижні кияни можуть безкоштовно перевірити зір

На цьому тижні кияни можуть безкоштовно перевірити зір

Заходи відбуваються до 17 листопада

З нагоди Міжнародного дня зору кияни зможуть пройти безкоштовні обстеження. Про це проінформувала директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, повідомляє «Главком».

За її словами, фахівці Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока», лікарі-офтальмологи Київської міської клінічної лікарні № 1 та комунальних підприємств «Консультативно-діагностичний центр» районів міста Києва проведуть тижневик безкоштовного обстеження гостроти зору та вимірювання очного тиску населенню (зокрема й пацієнтам із вадами зору), а також консультування.

За інформацією профільного Департаменту, у 1999 році ВООЗ ініціювала Глобальну стратегію з попередження сліпоти «Бачення 2020: право на зір». У рамках стратегії країни-члени ВООЗ взяли на себе зобов’язання всіляко сприяти ліквідації причин сліпоти, ефективному лікуванню та корекції порушень зору. План дій передбачає досягнення до 2019 року зменшення випадків порушень зору на 25%.

Міжнародний день зору, започаткований Міжнародною Агенцією попередження сліпоти (The International Agency for the Prevention of Blindness), відмічається у світі щорічно 12 листопада і є нагодою для залучення уваги людей до здоров’я очей, своєчасного проходження обстежень для попередження втрати зору.

«Фахівці запевняють, що до 80% випадків сліпоти піддаються корекції і лікуванню. При вчасному діагностуванні та постійному контролі фахівці допомагають зберегти зорові функції навіть у випадку тих хвороб, які є невиліковними», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона закликала киян знайти час упродовж цього тижня та пройти обстеження зорової функції у рамках заходів із нагоди Міжнародного дня зору.

«Не нехтуйте тривожними симптомами, такими як біль і почервоніння ока, погіршення зору, звуження поля зору, туманне бачення, дискомфорт в оці тощо. Збережіть зір, відвідайте лікаря!», – закликала Валентина Гінзбург.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: