На Дніпрі затримано браконьєра: киянин сітками виловив риби на 5 тис. грн

На Дніпрі затримано браконьєра: киянин сітками виловив риби на 5 тис. грн

39-річний мешканець Києва під час вилову використовував шість сіток кустарного виробництва

У рамках оперативно-профілактичної операції «Нерест» під час патрулювання річки Дніпро працівники поліції затримали зловмисника, який рибалив за допомогою сіток. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як відомо, з 1 квітня у столиці триває оперативно-профілактична операція «Нерест», під час якої місцевим мешканцям та гостям столиці заборонено вилов риби та інших водних живих ресурсів.

«Під час патрулювання річки Дніпро працівники відділу поліції в річковому порту «Київ» помітили чоловіка, який зі сітками ловив рибу. У результаті спілкування зі зловмисником правоохоронці дізналися, що 39-річний місцевий мешканець під час вилову використовував шість сіток кустарного виробництва. У нього працівники поліції виявили 66 різних порід риб на загальну суму понад 5000 гривень», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчим відділом річкової поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф або до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, що наразі триває операція «Нерест». Заборона на вилов риби триватиме до 9 червня. Водна поліція посилено охороняє правопорядок та веде боротьбу зі злочинністю у річкових акваторіях. 

На початку квітня в акваторії Дніпра в Переяслав-Хмельницькому районі новостворена водна поліція затримала за браконьєрство екс-начальника районної рибінспекції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: