На всіх в’їздах у Київ запрацювали комплекси зважування вантажівок

На всіх в’їздах у Київ запрацювали комплекси зважування вантажівок

Автоматичні комплекси габаритно-вагового контролю працюють цілодобово на в'їздах у Київ

Близько 20% великовантажного транспорту прямує через Київ зi значним перевантаженням

Від сьогодні, з 18 травня, в’їзд у столицю великогабаритного та великовантажного транспорту обмежений. Також на в’їздах у столицю встановили і запустили 5 автоматичних комплексiв габаритно-вагового контролю.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Так, із сьогоднішнього дня ми обмежили в’їзд у столицю великогабаритного та великовантажного транспорту. Обмеження діятимуть вранці - з 7:00 до 10:00 години. Та ввечері - з 17:00 до 20:00, - нагадав Кличко. - Щодо контролю ваги таких авто, то кілька днів тому ми, спiльно з Мiнiстерством інфраструктури та Державною службою Украïни з безпеки на транспортi запустили 5 автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю. Вони цілодобово працюють на всіх в’їздах у столицю».

Уже перші днi роботи показали, що в середньому 20% великовантажного транспорту прямує через Київ зi значним перевантаженням.

«Тому цiлодобова робота таких комплексiв - важливий крок, аби Киïв був закритий для недобросовісних перевiзникiв. Постiйний контроль та штрафи змусять таких перевiзникiв не їхати через місто. Для нас це важливо, бо перевантажені фури розбивають наші дороги. В тому числі, й нові. А влітку проблема вдвічі актуальніша, оскільки під час спеки дороги ще більше страждають від великовантажного транспорту», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: