З понеділка заборонено в’їзд вантажівок у Київ у години пік

З понеділка заборонено в’їзд вантажівок у Київ у години пік

Столична влада намагається стабілізувати трафік у місті

Із понеділка, 18 травня, в’їзд великогабаритного та великовантажного транспорту у Київ буде обмежений. Обмеження діятимуть вранці - з 7:00 до 10:00. Та ввечері - з 17:00 до 20:00. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Оскільки в місті складна транспортна ситуація, ми посилюємо контроль за в'їздом в столицю вантажного транспорту. З понеділка, 18 травня, в’їзд великогабаритного та великовантажного транспорту в місто буде обмежений. Нагадаю, ми запроваджували такі заходи, але контроль за ними недостатній. Я звернувся до поліції посилити цю роботу. Отже, з 18 травня обмеження діятимуть вранці - з 7:00 до 10:00. Та ввечері - з 17:00 до 20:00», - сказав він.

За його словами, це необхідно для стабілізації трафіку в місті під час пікового навантаження на дороги столиці. Суворе обмеження діятиме до повного відновлення роботи громадського транспорту, коли на дорогах міста стане менше приватного транспорту.

«Ми поступово збільшуємо кількість наземного громадського транспорту, щоб після 22 травня він вже працював в звичайному режимі. Але, хочу підкреслили: дотримання правил безпеки в ньому ніхто не відміняв! Бо, за словами медиків, понад 30 відсотків заражень відбуваються саме в громадському транспорті. Коли люди не тримають дистанцію, не одягають маску та рукавички», - наголосив Кличко.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

13 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що не можна відкривати метро 25 травня.

Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і дотримуючись усіх правил безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: