«Напад» протестувальників на джип нардепа: поліція відкрила дві справи

«Напад» протестувальників на джип нардепа: поліція відкрила дві справи
Один з протестувальників заскочив після ДТП на капот, аби не дати авто поїхати
Фото: Главком

Євробляхерів підозрюють у хуліганських діях

За фактом ДТП та «нападу» учасників акції протесту власників автомобілів на євро номерах на автомобіль народного депутата Павла Пинзеника в урядовому кварталі столиці розпочаті кримінальні провадження. Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

«Вчора до Печерського управління поліції надійшло повідомлення, що на перетині вулиць Інститутська та Садова під час блокування руху автомобілів активіст отримав травму ноги, а інші мітингувальники пошкодили скло іномарки. Для документування події на місце виїхала слідчо-оперативна група поліції», - йдеться в повідомленні.

«Попередньо встановлено, що рух машини «Тойота Ленд Крузер» заблокували кілька десятків осіб. Вони чинили хуліганські дії та розбили заднє скло іномарки. У результаті один із чоловіків отримав травму ноги, після чого його доставили до лікарні», - розповідають у поліції.

Також правоохоронці встановили особу активіста, якого підозрюють у пошкодженні автомобіля. Це – мешканець Києва, 1991 року народження. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв «Главком», 12 липня авто нардепа Павла Пинзеника у Києві збило чоловіка. Травмованого забрала швидка. Протестувальники взяли авто в облогу, і каменем розбили заднє вікно джипа. За їх словами нардеп хотів втекти.

Сам Пинзеник вже прокоментував ЗМІ інцидент, який з ним стався у центрі Києва. Також він спростував інформацію, що автомобіль, в якому він знаходився, збив одного з протестувальників. 

Пинзеник залишив машину у супроводі великої кількості правоохоронців та районного начальника поліції.

Поліція відзвітувала про затримання одного учасника акції «євробляхерів».

Народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що буде наполягати на «неупередженому та об’єктивному розслідуванні» нападу на автомобіль Павла Пинзеника. Також він погрожує стріляти в євробляхерів у випадку нападу на нього.

Читайте матеріал «Главкома»: «Їм - офшори, нам - дешеві машини!». Як журналісти з «євробляхерами» істину шукали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: