Наслідки пожежі у старовинній садибі в центрі Києва: з’явилося відео

Наслідки пожежі у старовинній садибі в центрі Києва: з’явилося відео
Навколо будинку валяються уламки розібраного рятувальниками даху
Фото: Інформатор

Будівля потребує капітального ремонту

На місці масштабної пожежі, що сталася 16 січня у старовинній будівлі в центрі Києва і де працювали десятки рятувальників, заливаючи водою палаючу будівлю, зараз тихо.

Інформатор зняв, як виглядає вигоріла будівля.

Зовні, за винятком даху, будівля виглядає цілком цілісно. Чого не скажеш про стан приміщення всередині. Зі стелі звисають бурульки, що утворилися після того, як будівлю заливали водою протягом години.

Навколо самого будинку валяються уламки розібраного рятувальниками даху. Двері і стіни закопчені димом, який виривався з палаючого будинку.

Нагадаємо, 16 січня близько 15:20  виникла пожежа у старовинній будівлі на вул. Грушевського, 4б. Це стародавній особняк роботи відомих київських архітекторів В. Ніколаєва, О. Шварценберга, пам‘ятка місцевого значення. Пожежа в ньому виникає вже не вперше.

Пожежу було ліквідовано 18:54. На місці події працювало 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 62 працівники особового складу.

Активістка Олена Терещенко переконана, що це був підпал. За її словами, наближений до Дмитра Табачника, колишнього міністра освіти і науки часів Януковича, забудовник-«інвестор» ТОВ «Грааль» «з 2009 року довів пам’ятку до аварійного стану, а тепер бажає винести пам'ятку з державного реєстру, щоб перебудувати її на багатоповерхівку – 160-метровий хмарочос».

 Дивіться також матеріал: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: