Оголошено підозру двом шахраям-валютчикам, які ошукали киянку на $45 тис.

Оголошено підозру двом шахраям-валютчикам, які ошукали киянку на $45 тис.
Правопорушники заздалегідь винайняли офісне приміщення на вул. А.Ахматової і облаштували в ньому обмін валют
Фото: Прокуратура Києва

Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна

Оголошено підозру двом зловмисникам, які у Києві під виглядом обміну валюти заволоділи грошовими коштами громадянки в сумі 45 тис. доларів США. Про це повідомляє прес-служба прокуратури 

«Правопорушники заздалегідь винайняли офісне приміщення на вул. А.Ахматової, облаштоване двома входами, після чого розмістили в мережі інтернет оголошення про обмін валют за курсом, що значно перевищував встановлений Національним банком України. Потерпіла, знайшовши оголошення на сайті, зайшла до цього приміщення і намагалася обміняти 45 тис. доларів США. Отримавши від жінки грошові кошти, зловмисник, який виконував роль касира, через запасний вихід покинув приміщення разом з валютою», - йдеться в повідомленні.

На вулиці касира чекав подільник, однак втекти зловмисникам не вдалось. Завдяки оперативному реагуванню правоохоронці затримали шахраїв «по гарячих слідах».

Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. За клопотанням прокурора останнім обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у сумі 130 тис. гривень та 500 тис. гривень відповідно.

За вчинення шахрайства групою осіб в особливо великих розмірах зловмисникам загрожує від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що у Дарницькому районі Києва оперативники затримали 23-річного шахрая, який у фіктивному обміннику ошукав клієнта на 50 тисяч євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: