Під Києвом горів ліс (фото)

Під Києвом горів ліс (фото)
Ліквідація пожежі у лісі в селі Стоянка
Фото: ДСНС

Внаслідок загорання вогнем знищено 0,05 га підстилки лісу

5 червня сталася пожежа у лісі в селі Стоянка, що поблизу Києва. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Київській області.

Повідомлення про загоряння надійшло до оперативно-диспетчерської служби Києво-Святошинського району о 15:07.

На місце виклику було направлено одне відділення 34-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Вишневе. Прибувши на місце виклику, розвідкою було встановлено, що загорання виникло в підстилці на площі 0,05 га. Спільно з працівниками Приміського лісництва пожежу було локалізовано о 15:44 та повністю ліквідовано о 16:21. Внаслідок загорання вогнем знищено 0,05 га підстилки лісу.

До гасіння пожежі залучалася 1 одиниця техніки, 5 чоловік особового складу та 5 працівників лісництва.

Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику. Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації.

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

За даними ДСНС, станом на ранок 6 червня в зоні ЧАЕС спостерігаються окремі осередки горіння та задимлення на площі близько 5 га. Станом на 8-му ранку, авіацією ДСНС було скинуто понад 150 тонн води.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: