Під посольством РФ вимагали звільнити Сенцова (фото, відео)

Під посольством РФ вимагали звільнити Сенцова (фото, відео)
Мітинг під посольством РФ
Фото: Вечірній Київ

Активісти скандували: «Сенцову - свободу!» та «Слава Україні!»

Сьогодні, 13 червня, у Києві під посольством Російської Федерації пройшов мітинг за звільнення українського політв'язня Олега Сенцова. Організатор акції - мережа «Вільні Люди».

Представники мережі закликали бойкотувати телеканал «Інтер» через обіцянку транслювати Чемпіонат світу з футболу в Росії, відкриття якого відбудеться завтра. Також активісти закликали всі країни тиснути на Росію, щоб вона звільнила Олега Сенцова.

«Зараз Росія утримує 60 українських політв'язнів. І цей список, на жаль, збільшується. Наша мета - щоб тема затримання Сенцова не сходила зі шпальт», - зазначив Дмитро Жмайло, керівник штабу мережі «Вільні Люди».

Він назвав посольство РФ оселею зла.

Активісти скандували: «Сенцову - свободу!» та «Слава Україні!». Вони наголошували, що Сенцов - не жертва, а борець.

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року, звинуватили в підготовці терактів. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Наразі український режисер перебуває в колонії суворого режиму «Білий ведмідь», що розташована у місті Лабитнангі далеко на півночі Росії.

Український режисер вже місяць тримає голодування, до якого він поступово готувався, аби кульмінація цього протесту припала на початок Чемпіонату світу з футболу, який країна-агресор прийматиме з 14 червня. Таким чином ув’язнений режисер хоче привернути увагу усього світу до проблем політичних в’язнів.

Сенцову дуже схуд, став дуже блідим та має проблеми з зубами. Олега перевели з одиночної камери до медсанчастини, в окрему палату.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: