Поліція затримала чоловіка, який осквернив велику ханукію в центрі Києва

Поліція затримала чоловіка, який осквернив велику ханукію в центрі Києва
Ханукія на майдані Незалежності в Києві
фото: Reuters

Зловмиснику загрожує до п'яти років обмеження волі

У Києві затримали чоловіка, який на Майдані Незалежності справив малу нужду на ханукію, встановлену на знак іудейського свята Хануки. Про це повідомила поліція Києва.

«Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, де чоловік на площі Майдан Незалежності осквернив тимчасово встановлений до відзначення іудейського свята «Ханука» монумент», – йдеться в повідомленні.

Працівники Шевченківського управління поліції у співпраці з аналітиками кримінального аналізу встановили та затримали порушника. Ним виявився мешканець Київщини.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками Кримінального кодексу України.

Порушником виявився мешканець Київщини, 1988 року народження
Порушником виявився мешканець Київщини, 1988 року народження
фото: Поліція Києва

Санкція статті передбачає штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у столиці на даху синагоги Бродського встановили Ханукальну менору. Зазвичай цей світильник, який запалюють впродовж восьми днів святкування Хануки, встановлюють безпосередньо перед святом. Цьогоріч Ханука 5783 (2023) тривала з вечора 7 грудня до вечора 15 грудня.

Читайте також: Сьогодні розпочинається святкування Хануки: традиції та звичаї

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: