Працівника «Укрзалізниці» судитимуть за збитки на 300 тис. грн

Працівника «Укрзалізниці» судитимуть за збитки на 300 тис. грн

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років

Прокуратура Київської області скерувала обвинувальний акт стосовно головного механіка підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», який внаслідок службової надбалості завдав збитків на суму понад 300 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно головного механіка за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило охоронюваним інтересам тяжкі наслідки) КК України.

Встановлено, що чоловік, працюючи на посаді головного механіка виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», будучи службовою особою, займався організацією вхідного контролю якості продукції, що надходить до комор підрозділу, а також, будучи головою відповідної комісії, відповідав за проведення вхідного контролю.

Протягом січня – лютого 2017 року на виконання умов договорів про поставку товарів, укладених між ПАТ «Українська залізниця» та двома товариствами, до виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 надійшли колодки чавунні гальмівного типу «Ф» в кількості 1500 шт., які за своїм хімічним складом не відповідають умовам договорів.

Однак, головний механік, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, будучи обізнаним з технічними умовами, яким повинна відповідати колодка чавунна гальмівна типу «Ф» та за відсутності даних про хімічний склад товару, підписав акти проведення вхідного контролю, після чого зазначені колодки були направлені в експлуатацію.

Вказане призвело до того, що за непридатний до виробництва товар регіональною філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» на рахунки постачальників безпідставно перераховано кошти на суму понад 300 тис. грн за товар, який не відповідає умовам договору та нормативно-технічній документації, що завдало істотної шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: