Правоохоронці затримали молодиків, що напали на журналістів у Києві

Правоохоронці затримали молодиків, що напали на журналістів у Києві

Нападники понищили автомобіль та побили активістів з журналістами

Нападникам оголошено підозри

Київською місцевою прокуратурою № 1 спільно з Голосіївським УП ГУ НП у м. Києві затримано групу осіб, які зухвало напали на представників громадських організацій та журналістів. Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

Злочин стався у Голосіївському районі столиці. Зловмисники підрізали автомобіль активістів, які здійснювали громадський контроль за незаконним видобутком піску з річки Дніпро, силоміць витягнули потерпілих з автомобіля, повалили на землю, та, застосовуючи сльозогінний газ, зброю та фізичну силу, викрали у них особисті речі, техніку та грошові кошти.

Після чого розтрощили автомобіль та втекли з місця злочину.

За результатами оперативних заходів та слідчих дій правоохоронці встановили порушників та затримали їх.

На даний час сімом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

До Голосіївського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

За вчинене молодикам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у четвер, 24 січня, увечері на Видубичах скоєно напад на знімальну групу «Стоп корупції». Як повідомив журналіст Роман Бочкала, журналісти разом з двома правозахисниками прибули на точку, де крадуть пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали бити.

Була стрілянина і погрози, що наступного разу вб'ють. Автомобіль, на якому активісти привезли журналістів, порубали сокирою. Журналісту вибили зуб, у оператора гематома на потилиці, провали в пам'яті. Одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню.

За підозрою у нападі на журналістів у Києві до управління поліції доставили дев’ять осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: