Що буде з дітьми, чиї батьки захворіли на коронавірус

Що буде з дітьми, чиї батьки захворіли на коронавірус

Столичні чиновники дали пораду батькам

Що робити з дітьми, якщо їх батьки захворіли Covid-19 і були госпіталізовані? Це питання обговорювали під час ефіру спецпроєкту «Карантин» на телеканалі «Київ».

Як розповів начальник Служби у справах дітей та сім'ї Київської міської державної адміністрації Валерій Танцюра, якщо дитину немає з ким залишити, її також госпіталізують. Тим більше, що її теж треба обстежити.

«Також у нас є можливість тимчасово розмістити дітей хворих батьків в спеціальних установах. Сподіваємося до такого не дійде, але в КМДА ми розглядали це питання. Але все ж було б краще, щоб діти залишалися в колі рідних, близьких або хоча б знайомих людей. Зрозуміло, що хтось з родичів сьогодні відмовиться взяти тимчасову опіку на себе. Тому що люди зараз дуже налякані і можуть не захотіти взяти дитину з родини, де є хворі на коронавірус. Але, можливо, хтось із знайомих погодиться?» - сказав він.

Також чиновник порадив батькам заздалегідь обдзвонити всіх родичів, друзів і знайомих і домовитися залишити у них дітей при необхідності.

У разі ж смерті батьків є давно розроблений алгоритм, за яким будуть діяти служби у справах дітей. До речі, в кожному районі Києва є такі служби, працівники яких сьогодні, якщо не знаходяться в офісі, то працюють по телефону і до них можна зателефонувати.

Як повідомляв Центр громадського здоров’я України, протягом 7 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії у Києві зафіксовано 256 випадків захворювання на Covid-19, з них 5 летальних.

За даними, які озвучив 8 квітня Кличко, у столиці вже 294 підтверджених випадки захворювання на Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: