Щодня ризикують життям: Кличко показав, як працюють рятувальники (фото, відео)

Щодня ризикують життям: Кличко показав, як працюють рятувальники (фото, відео)
Щодня столичні рятувальники ліквідовують наслідки понад 40 надзвичайних ситуацій
Фото: пресслужба мера Києва

Мер Києва обіцяє і надалі надавати підтримку столичним рятувальникам

Мер Києва Віталій Кличко показав, як працюють та навчаються столичні рятувальники. Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі! І далі розповідатиму вам про людей нашого міста. Тих, хто працює в Києві і для киян. Сьогодні історія про столичних рятувальників. Чи знаєте ви, що щодобово в Києві стається понад 40 надзвичайних ситуацій, які ліквідують рятувальники Головного управління ДСНС столиці? Тільки минулого року вони більше 13 тисяч разів виїжджали на виклики. Погасили майже 6,5 тисяч пожеж. Врятували 278 людських життів», - зазначив Кличко.

Зокрема, він розповів про 18-ту Державну пожежно-рятувальну частину Святошинського району, де працюють 60 рятувальників, та яка обслуговує велику частину міста. 

«Графік у рятувальників – напружений, добу працюють, три відпочивають. Якщо стається велика пожежа або оголошене штормове попередження, - зміну підсилюють. Часто за допомогою до рятувальників звертаються правоохоронці та лікарі «швидкої». То драбина потрібна, то квартиру відкрити. А буває, що й котів з дерев доводиться знімати. Очолює частину 28-річний капітан цивільного захисту Віталій Володимирович Москаленко. Мій тезка. Каже, що з дитинства мріяв стати пожежником. Щодня, йдучи до школи повз Лугинську пожежну частину (це Житомирська область, де він народився), Віталій із цікавістю спостерігав за рятувальниками. І мріяв, що колись стане таким же хоробрим, професійним, боротиметься з вогнем і рятуватиме людей. Тому одразу після школи вступив до Національного університету цивільного захисту України в Харкові. Після університету, як і мріяв, потрапив працювати у столицю. Був заступником начальника однієї з частин. А п’ять років тому і сам очолив 18-ту пожежно-рятувальну частину Києва», - написав мер Києва.

За його словами, три роки поспіль ця частина посідає перші місця на спортивних змаганнях серед рятувальників столиці. Там постійно проводять і теоретичні заняття.  В частині є свої спортзал та їдальня, кімната відпочинку. Щодня хлопці відпрацьовують спільні дії, моделюючи роботу з ліквідації надзвичайної ситуації. Аналізують помилки. На виклик збираються дуже швидко. За лічені секунди автомобілі буквально «вилітають» з воріт. 

Віталій Москаленко каже, що сьогодні у київських рятувальників є новітня техніка та сучасні засоби індивідуального захисту. А нові спецавтомобілі, що нещодавно отримали наші пожежники, оснащували з урахуванням їх побажань. Тому така машина – це своєрідна пересувна пожежна частина. В ній є все необхідне, аби надати своєчасну допомогу людям. 

«За останніх кілька років для потреб рятувальників місто передало 20 багатофункціональних нових авто, понад 200 комплектів захисного спорядження, 220 комплектів спецодягу. І це - найменше, що ми можемо зробити для тих, хто щодня ризикує своїм життям для порятунку людей», - наголосив Кличко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: