Штурм Верховної Ради: поліція відкрила дві справи

Штурм Верховної Ради: поліція відкрила дві справи

В результаті сутичок під Радою 19 червня поліція затримала двох чоловіків

За фактом сутичок, які сталися 19 червня біля Верховної Ради України, поліція розпочала два кримінальних провадження. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Столичні правоохоронці затримали 26-річного жителя Дніпропетровської області, який вчора під час сутички біля Верховної Ради застосував газовий балончик відносно працівників поліції. У результаті правоохоронці отримали тілесні ушкодження у вигляді хімічного опіку очей.

Слідчі Печерського управління поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, яка карається позбавленням волі на строк до п'яти років.

Також затримали 49-річного уродженця Кіровоградщини, котрий чинив опір поліцейським, які забезпечували правопорядок під час вчорашньої масової акції на вулиці Грушевського.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років.

Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Як повідомлялося, під Верховною Радою учасники мітингу ветеранів-афганців та шахтарів намагалися штурмувати парламент. Прохід до Ради заблокували кілька кордонів силовиків. Учасники мітингу намагалися по одному вихоплювати поліцейських і виштовхати їх зі своїх лав. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

У результаті сутичок під будівлею Верховної Ради України по медичну допомогу звернулись вісім правоохоронців. 

Охорону правопорядку під час заходів біля Верховної Ради забезпечували близько 500 правоохоронців. 

Читайте також матеріал «Главкома» Голодний бунт: хто і чому штурмував Верховну Раду. Фоторепортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: