Скандал навколо муралу на «Осокорках»: Стець наказав провести аудит

Скандал навколо муралу на «Осокорках»: Стець наказав провести аудит
Мурал на станції метро «Осокорки» відкрили 19 грудня 2018 року
Фото: Укрінформ

Комплексний аналіз процедури закупівлі послуг для проекту доручено державному секретарю Мініформполітики Артему Біденку

Міністр інформаційної політики Юрій Стець дав розпорядження про проведення внутрішнього аудиту стосовно проекту розпису станції метро «Осокорки». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, журналістка телеканалу СТБ Альона Лунькова повідомила, що художники проекту працювали безкоштовно, хоча за бюджетом проекту мали отримати 1,7 мільйона гривень гонорару.

«…Надійшов запит від телеканалу СТБ. Щоб не витрачати час, ось моя офіційна публічна відповідь. По-перше, через 5 хвилин після отримання запиту дав розпорядження щодо проведення внутрішнього аудиту. По-друге, про наслідки цього аудиту відповідь буде теж публічною і теж офіційною. По-третє, якщо аудит виявить ознаки корупції, особисто передам всі документи в НАБУ», - написав Стець.

12_48

Комплексний аналіз процедури закупівлі послуг для проекту доручено державному секретарю Мініформполітики Артему Біденку.

Під час презентації муралів Біденко пояснював, що кошти пішли на авіаквитки та проживання художників, фарбу, ґрунтовку тощо.

«Тільки на підйомники пішло 600 тисяч гривень замість запланованих 150 тисяч. Багато грошей пішло на авіаквитки, художники відмовлялися користуватися економ-класом – це їхнє право, вони вважають себе світовою елітою, тому це був преміум або бізнес-клас. Під кожну цифру є чеки», – запевняв він.

За словами журналістки СТБ, у міністерстві також сказали, що деякі художники висловили бажання прилетіти з дружинами, а дехто «просив постріляти з ПМ, АК, СВД».

Переможцем і виконавцем тендеру значиться ФОП Денис Смачелюк. За словами Лунькової, той підтвердив, що є давнім другом міністра інформполітики Юрія Стеця.

Мурал на «Осокорках» відкрили 19 грудня 2018 року. Куратором проекту «MoreThanUs», заявленою темою якого було зміцнення національної єдності, став Гео Лерос.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: