Спалах коронавірусу в Лаврі: підтверджено чотири випадки Covid-19

Спалах коронавірусу в Лаврі: підтверджено чотири випадки Covid-19

Києво-Печерська лавра закрилася на карантин

Серед 22 нових випадків захворювання на Covid-19, виявлених за минулу добу в Києві, чотири випадки захворювання – в Києво-Печерській лаврі.

Про це повідомив сьогодні під час онлайн-пресконференції мер Києва Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що у настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 

Як пише Релігійна правда, посилаючись одразу на два джерела в оточенні митрополита, кілька днів тому Павлу стало зле, пізніше в нього діагностували коронавірусну хворобу Covid-19.

Зазначається, що декілька днів тому Павло провів службу, на якій були присутні очільник РПЦвУ Онуфрій, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський. Також там був присутній перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

4 квітня на офіційному сайті Лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської лаври протестували на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

Пізніше 4 квітня Києво-Печерська лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

Як поінформував «Главком» митрополит УПЦ МП Климент, у Києво-Печерській лаврі перевіряють на коронавірусну інфекцію близько 200 людей. «Усім робили аналізи. В понеділок, чи вівторок будуть їх результати. Знаю, що одна людина лежить в лікарні. Але чи у неї пневмонія, не знаю», - поінформував митрополит.

Нагадаємо, згідно з даними Центру громадського здоров'я України, станом на ранок 6 квітня, у Києві зафіксовано 234 випадки Covid-19.

Кличко повідомив про 267 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: