Станції метро «Петрівка» придумали нову назву

Станції метро «Петрівка» придумали нову назву

У Києві може з’явитись станція метро «Почайна»

20 вересня Комісія з питань перейменувань КМДА ухвалила рішення щодо перейменування станції метро «Петрівка» у «Почайна», повідомляє «Главком».

«Перейменування повинне відбутися, оскільки це рішення відповідає Закону про декомунізацію. Петрівка названа на честь революціонера Петровського, який достатньо багато натворив біди для України, а Почайна – це назва річки, яка там протікає. Відповідно, кращої назви не придумати. Члени комісії одноголосно підтримали ініціативу», – коментує Костянтин Богатов.

Нагадаємо, що рішенню членів комісії з питань перейменувань КМДА передували громадські обговорення, які тривали 2 місяці. Майже 2 000 киян взяли в них участь, 73% з яких підтримали зміну назви станції метро.

Для того, аби перейменування відбулось остаточно, це рішення має підтримати більшість депутатів Київської міської ради.

Варто зазначати, що станція метрополітену «Петрівка» отримала назву від прізвища відомого радянського партійного діяча Г. Петровського. На початку 1920-х років «Петровським» назвали і частину району нинішнього Подолу, а в 1980 році аналогічну назву  було присвоєно станції метро.

Також, мало кому відомо, що у глибині Петрівки, в промзоні протікає русло Почайни – легендарної, майже зниклої правої притоки Дніпра, що відома як місце хрещення Русі князем Володимиром.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: