Столичні лікарі вимагали хабар в пораненого бійця АТО

Столичні лікарі вимагали хабар в пораненого бійця АТО
Один із затриманих хабарників
Фото: прокуратура Києва

1,5 тисяч доларів посадовці вимагали в учасника АТО за встановлення йому групи інвалідності

За вимагання хабара у пораненого учасника Антитерористичної операції затримали лікаря-експерта та голову центру медико-соціальної експертизи.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

5 грудня столична прокуратура спільно з працівниками СБУ та управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА затримала на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,5 тисяч доларів лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії Міноборони України та голову Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи.

«Вказані кошти посадовці вимагали в учасника АТО, який у ході бойових дій отримав важку травму ноги, за встановлення йому групи інвалідності. Зловмисників затримано на робочому місці після одержання неправомірної вигоди у сумі еквівалентній 42,6 тисяч гривень»,- зазначили у прес-службі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Правоохоронці зазначили, що за місцем роботи та проживання затриманих тривають обшуки.

«Готуються матеріали для оголошення посадовцям про підозру, а також клопотання про обрання запобіжних заходів», - додали в прокуратурі.

До слова, в Одесі чиновницю засудили до шести років ув'язнення за хабарництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: