Столичні садочки – лише дітям з Києва? Юрист пояснив, які документи підтверджують київську реєстрацію

Столичні садочки – лише дітям з Києва? Юрист пояснив, які документи підтверджують київську реєстрацію
Юрист стверджує, що договір оренди між фізособами не потребує нотаріального посвідчення

Власники договорів оренди житла мають такі ж права, як і кияни, - юрист

Юрист громадського об’єднання «Батьки SOS» Роман Бондаренко в коментарі «Главкому» пояснив, які потрібні документи для підтвердження київської реєстрації.

За словами Бондаренка, серед документів для підтвердження реєстрації у Києві можуть бути витяг з Єдиного демографічного реєстру, копія паспорта одного з батьків, або документ, що підтверджує право власності на житло, або договір оренди житла в Києві.

Юрист стверджує, що договір оренди між фізособами не потребує нотаріального посвідчення, хоча Київська міська рада написала у своєму рішенні, що воно повинно бути.

«Як варіант, можна посвідчити договір на рік, на три, наприклад, тимчасово зареєструвати одного з батьків або дитину», - зазначив Бондаренко.

Юрист наголошує, що договір оренди – той документ, який підтверджує реєстрацію. «Тому власники договору оренди у даному випадку матимуть такі ж права, як і ті, у кого є київська реєстрація», - стверджує Роман Бондаренко.

Нагадаємо, Київська міська рада з 1 січня запровадила нові правила для перебування у дитячих садочках столиці дітей, які не зареєстровані у місті. Батьки таких дітей тепер повинні платити за перебування їхньої дитини у комунальному садочку Києва, або плату за дитину повинні покривати з бюджету того міста чи села, де вони прописані, адже столична влада відмовляється платити за них.

Безоплатно відвідувати дитсадки можуть також діти, чиї батьки живуть в орендованій квартирі, але договір оренди оформили офіційно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: