Суд повернув Києву земельну ділянку вартістю 65 млн грн

Суд повернув Києву земельну ділянку вартістю 65 млн грн
У власність громади Києва повернено земельну ділянку площею 3,4 га
Фото з відкритих джерел

Товариство за десять років так і не розпочало будівництво бази відпочинку на орендованій землі

За позовом прокуратури Господарський суд Києва розірвав договір оренди земельної ділянки рекреаційного призначення вартістю понад 65 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Господарський суд Києва погодився із доводами прокурора щодо необхідності розірвання договору оренди земельної ділянки рекреаційного призначення площею 3,4 га.

Встановлено, що товариством усупереч встановленим оскаржуваним договором умовам та строкам не побудовано базу відпочинку в Деснянському районі Києва та навіть не розпочато її будівництво протягом 10 років.

З огляду на те, що вказаний факт свідчить про неналежне виконання товариством своїх обов’язків в частині забудови земельної ділянки та створення для мешканців міста бази відпочинку, місцевий суд своїм рішенням задовольнив позов прокуратури у повному обсязі, відновивши право територіальної громади на земельну ділянку.

Як повідомлялося, на Київщині прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення у розпорядження держави 3,7 га землі вартістю 198 млн грн.

Столична прокуратура в судовому порядку вимагає скасувати незаконну реєстрацію права приватної власності на нежитлові приміщення, розташовані по вул. Золотоустівській, 2/4 у Шевченківському районі площею 171 кв. м та вартістю понад 3 млн грн.

1 липня в Україні офіційно стартував ринок сільськогосподарських земель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: