Суд відсторонив високопосадовця КМВА, який оформлював липові відрядження депутатам

Суд відсторонив високопосадовця КМВА, який оформлював липові відрядження депутатам
Депутати ухилялися від несення військової служби
фото: ДБР

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років

Печерський районний суд Києва відсторонив від посади керівника апарату Київської міської військової адміністрації. Посадовця минулого тижня було викрито на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За матеріалами слідства, посадовець сприяв оформленню липового відрядження трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА також сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

«Фігуранти впродовж майже року не з'являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини», – зазначили у ДБР.

У серпні поточного року усім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). 22 грудня ДБР повідомило про підозру за цими ж статтями високопосадовцю КМВА, який сприяв оформленню липового відрядження. 

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Його відсторонено від посади до 1 лютого 2024 року.

Раніше повідомлялося, що троє екснардепів перетнули кордон як волонтери і втекли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: