Сутички під Радою: від сльозогінного газу постраждали 20 осіб

Сутички під Радою: від сльозогінного газу постраждали 20 осіб
Сутички під Радою із застосуванням сльозогінного газу

Представники Червоного Хреста надавали допомогу постраждалим внаслідок сутичок біля парламенту

Від сльозогінного газу, який було застосовано під сутичок біля будівлі Верховної Ради у вівторок, 16 січня, постраждало близько 20 осіб. Про це повідомив Червоний Хрест України на своїй сторінці у Facebook.

Загони швидкого реагування Червоного Хреста України патрулювали події, аби надати першу допомогу тим, кому це потрібно.

«У нас було близько 20 постраждалих від сльозогінного газу, - розповів волонтер загону швидкого реагування Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Фьодор Настенко. - Як завжди, ми промивали їм очі термальною водою. Передавати їх лікарям швидкої допомоги не довелося». 

Як повідомлялося, сутички під Радою сталися після 11:00,  коли мітингувальники підпалили п’ять автомобільних шин. Поліція роз’яснювала учасникам акції неправомірність їхньої поведінки в частині підпалення шин, а працівники ДСНС намагалися загасити підпалені предмети.

У цей час мітингувальники застосували сльозогінний газ в бік правоохоронців, почали кидати бруківку, покришки та інші сторонні предмети. Згодом шини вдалося загасити. 

У поліції повідомляли, що внаслідок сутички під Верховною Радою постраждав один правоохоронець, за порушення публічного порядку до поліції доставлено одного учасника акції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: