У Києві понад пів сотні хворих на коронавірус у важкому стані

У Києві понад пів сотні хворих на коронавірус у важкому стані
В Олександрівській лікарні Києва для лікування важких хворих на коронавірус використовують барокамеру гіпербаричної оксигенації 
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

Семеро хворих підключені до апаратів штучної вентиляції легень

У Києві збільшується кількість інфікованих коронавірусом, яким потрібна госпіталізація, та хворих, що перебувають у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«У нас збільшується кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. В стаціонарах міських лікарень перебувають 218 хворих на коронавірус. І 99 людей – з підозрою на це захворювання. 56 пацієнтів - у важкому стані. Семеро з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень», - розповів мер.

За його словами, у стаціонарах лікарень першої хвилі є близько 500 місць для хворих на коронавірус. Усього місто в медзакладах першої та другої хвиль передбачило майже 1 700 ліжко-місць.

«Але якщо у нас буде інфекційний вибух, - і цього може виявитися замало. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх: припиніть жити в ілюзіях! Вірус не відступив. Небезпека реальна! І саме від свідомості кожного із нас, від дотримання правил, залежить подальший розвиток ситуації», - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 12 травня, у Києві підтверджено 1930 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 59 осіб. Зокрема, серед інфікованих - 14 медиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: