У Києві вирує епідемія вірусного менінгіту (основні ознаки захворювання)

У Києві вирує епідемія вірусного менінгіту (основні ознаки захворювання)

У цьому році в Києві зареєстровано вже 27 випадків захворювання проти 10 минулорічних

У столиці спостерігається епідемічне неблагополуччя із захворюваністю на менінгококову інфекцію. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, інформує прес-служба Київської міської держадміністрації.

За словами Гінзбург, у цьому році зареєстровано вже 27 випадків проти 10 минулорічних. Серед дітей до 17 років – 18 випадків проти 10 у 2016 році.

Попри те, що менінгококова інфекція з блискавичним перебігом доволі рідкісна патологія, сьогодні вона є глобальною світовою проблемою та чи не найчастішою причиною смерті дітей від інфекційних хвороб.

Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом (як більшість гострих респіраторно-вірусних захворювань) і має різні форми: від такої, що не загрожує життю – до небезпечної менінгококцемії. Найбільш вразливі до захворювання – діти (близько 80% випадків) та люди з ослабленим імунітетом.

Гінзбург зауважила, що через нечітко виражену специфічну симптоматику розпізнати початок цієї смертельної недуги непросто навіть досвідченим фахівцям. «Підступність хвороби полягає у тому, що перші симптоми подібні до симптомів ГРВІ, а летальність може настати впродовж вже 24 годин після їхньої появи», – розповіла вона.

Директор Департаменту перелічила кілька основних ознак, які можуть свідчити про наявність менінгококової інфекції, а також потребують негайного огляду лікарем. Це підвищення температури, особливо вище 39°С, сонливість, млявість. Останньою з’являється висипка, що має ознаки крововиливів. До її появи для постановки діагнозу орієнтуватися практично немає на що.

«Саме тому я наполегливо раджу дорослим не займатися самолікуванням, а батькам – при появі навіть «звичайних» симптомів ГРВІ не лікувати дітей самостійно, а викликати лікаря! І обов’язково прислухатися до лікарів: якщо вони вбачають за необхідне госпіталізацію, то в жодному разі не відмовлятися», – закликала Гінзбург.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: