У Києві зафіксовано новий випадок сказу

У Києві зафіксовано новий випадок сказу

Чоловік привіз хвору кішку з Черкаської області

У Шевченківському районі Києва виявлено сказ у кішки. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

За інформацією Об’єднання ветеринарної медицини в Києві, 26 січня у відділ по боротьбі зі сказом тварин був доставлений труп кішки.

З’ясувалося, що власник тварини забрав її з населеного пункту Черкаської області 9 січня для утримання у квартирі, розташованої на території Шевченківського району. З 19 січня у кішки були відмічені такі симптоми: в’ялість, зниження апетиту, світлобоязнь (ховалась в темні місця). А за кілька днів - відмова від їжі, апатія, нервові явища.

«Погіршення настало з 26.01.19 у вигляді нервових явищ, і в той же день було прийнято рішення направити тварину до відділу по боротьбі зі сказом тварин, але в дорозі тварина пала», - повідомили ветеринари.

За результатами досліджень було виявлено свічення характерне для сказу тварин.

Нагадаємо, нещодавно на території Золотоворітського скверу, що знаходиться біля станції метро «Золоті Ворота» у Києві, хворий на сказ щур вкусив жінку. 

А в грудні 2018 року у зв’язку з виявленням захворювання на сказ у кошеняти, якого було знайдено в Оболонському районі на вул. Полярній, 20-д, було запроваджено карантинні обмеження щодо сказу на частині території району. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: