У «Київавтодорі» пояснили, як латають ями взимку (відео)

У «Київавтодорі» пояснили, як латають ями взимку (відео)

Дорожники використовують «литий» асфальтобетон

З 2016 року комунальна корпорація «Київавтодор» щорічно зменшує об`єми робіт з дрібного ремонту, віддаючи перевагу середньому та капітальному ремонтам. Проте, у зимову пору року дорожники, щоб забезпечити безпеку руху транспорту, виконують роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття. Про це повідомили у прес-службі корпорації.

«Серед широко використовуваних матеріалів у зимовий період – «литий» асфальтобетон, який достатньо ефективний для тимчасового припинення глибинного руйнування конструкції дорожнього одягу. «Литий» асфальтобетон є сумішшю бітумного в’яжучого, кам’яного наповнювача і мінерального порошку, нагрітих та перемішаних в гарячому стані. Назва матеріалу говорить сама за себе – така асфальтобетонна суміш придатна для лиття. В порівнянні зі звичайним асфальтобетоном ця суміш містить більшу кількість в’яжучого матеріалу. Транспортування литої асфальтобетонної суміші з асфальтобетонного заводу до місця виконання робіт здійснюється в автомобільних термокотлах «Мадро», які підтримують необхідну температуру», - розповіли у «Київавтодорі».

У корпорації пояснили, що при виконанні робіт «литою» асфальтобетонною сумішшю підґрунтовка ремонтної карти не виконується (лита суміш є і підґрунтовкою і ремонтним матеріалом), доставка суміші від котла «Мадро» до карти здійснюється за допомогою будівельних тачок та укладається врівень з поверхнею існуючого покриття без подальшого ущільнення матеріалу та присипається шаром гравію або щебеню.

У «Київавтодорі» зазначили, що саме виконання ремонту «литим» асфальтобетоном показано на відео, опублікованому у Facebook у групі dtp.kiev.ua:

«Сподіваємося, що після роз`яснень зрозуміло, що виконання вказаних робіт не потребує асфальтоукладчика», - додали в корпорації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: