У Кличка назвали винних у подорожчанні гарячої води

У Кличка назвали винних у подорожчанні гарячої води
Відмова киян від послуги централізованої подачі гарячої води призводить до її подорожчання

Столичні чиновники мають намір стимулювати людей користуватися міською гарячою водою і відмовитися від бойлерів

Перебої з постачанням гарячої води в Києві, що загострилися минулого літа через суперечки міської влади з НАК «Нафтогаз» щодо передачі газового боргу «Київенерго», змусили людей масово встановлювати бойлери. В результаті, за підрахунками чиновників, до осені кожна п'ята київська квартира офіційно відмовилася від послуги централізованої подачі гарячої води.

Все це призводить до зростання ціни послуги для тих людей, які продовжують брати теплу воду з міської труби. Адже собівартість її транспортування не залежить від того, скільки людей в будинку користуються послугою. Розуміють цю проблему і в мерії. Влада збирається провести комплекс заходів, щоб зробити міську воду більш привабливою з точки зору ціни і якості.

Які ризики несе масова відмова киян від централізованого гарячого водопостачання та як чиновники мають намір стимулювати людей користуватися міською водою, розповів UBR.ua заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Транспортування гарячої води в будинок, де зі 100 квартир тільки 30 її купують, призводить до істотного її подорожчання. Наше завдання зробити ціну за гарячу воду конкурентною. Це реально, тому що електроенергія зростає в ціні і буде рости. Необхідно знайти баланс вартості і якості послуги щодо гарячої води, що дозволить, по-перше, зупинити таку тенденцію (масову установку бойлерів в квартирах. - Ред.), по-друге, повернути споживачів до централізованого постачання. Це питання одне з ключових чинників, які визначають зараз економіку комунального підприємства «Київтеплоенерго», - сказав чиновник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: