У КМДА розповіли, як відіб’ють гроші, витрачені на фінал Ліги чемпіонів

У КМДА розповіли, як відіб’ють гроші, витрачені на фінал Ліги чемпіонів

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков

Один іноземець в економіку міста за добу вливає від 100 євро

Лише на одному готельному зборі Київ відіб’є кошти, потрачені на підготовку і проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Про це розповів в інтерв’ю «Главкому» заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

Він повідомив, що у Київ на фінал Ліги чемпіонів більше 30 тис. організованих фанів прилетіло заздалегідь і близько 45 тис. було тих, що приїхали і відразу поїхали.

«Є така формула: один іноземець в економіку міста за добу вливає від 100 євро, перебуваючи в середньому 2,5 доби – 250 євро. Це з урахуванням харчування, сувенірів, таксі і всього що завгодно. Зауважте – це саме в економіку, не в бюджет. «Фестивальне містечко» існувало чотири дні, але, звичайно, пік у нас був 26 числа, а 27 вранці всі роз'їхалися, тому ще треба порахувати, скільки грошей потрапило в економіку міста. А багато функціонерів УЄФА, які готували цей захід, були тут набагато раніше», - розповів Резніков.

Він зазначив, що усі ліцензовані готелі платять готельний збір. «Їх не платять тільки хостели та так звані «апартментси». І ми ще від казначейства отримаємо інформацію про ці надходження за цей період. Ці гроші вже підуть до міського бюджету. Станом на сьогодні ми по готельному збору за п'ять місяців року вже випереджаємо показники минулих років. У нас в минулому році був великий ривок – близько 23 млн грн, а в цьому очікуємо близько 30 млн. Тобто тільки на одному готельному зборі ми з плюсом відіб'ємо витрачені містом 25 млн», - заявив Резніков.

Як відомо, на фінал Ліги чемпіонів Київ витратив близько 25 млн грн.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Олексій Резніков: «Номер за 200 тис. під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві» - це провокація росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: